SK Hodkovice n/M - nohejbal

zpráva o činnosti oddílu v roce 2010

12.03.2011 17:30

Zpráva o činnosti oddílu SK Hodkovice – nohejbal v roce 2010 a plán na rok 2011
Nohejbalový oddíl má v součastné době 30 členů.24 dospělých a 6 mládeže.Ve výboru SK máme 2 zástupce.Chod našeho oddílu je úzce svázán s hokejovým oddílem.A to nejen využíváním stejného areálu a kabin ale i spoluprací při pořádání akcí.Činnost nohejbalového oddílu v roce 2010 se dá rozdělit do 3 témat. Sportovní,brigádnická a poslední jsou akce.
Činnost sportovní.Nohejbalový oddíl má dva týmy,Muže a mládež.Oba týmy hrají libereckou krajskou soutěž .Muži klasicky dvoukolově doma venku a mládež pak turnajově,střídavě dvojice a trojice.A výsledky?Náš hlavní tým ze začátku soutěže ztrácel,což je dáno tím,že tradičně hrajeme začátek soutěže na hřištích soupeře.Náš kurt je po zimní sezóně hratelný až v druhé polovině května.Při utkáních doma jsme nějaký bod získali.Ale ani konečný finiš nám nepomohl a museli jsme o udržení v krajské soutěži bojovat v baráži s vítězem okresu.A tento mač s týmem Maják Jablonec B přinesl zajímavé utkání.Po dohodě se hrálo na jeden zápas a to na našem hřišti.Tým Majáku B přijel silně posílen o hráče z A týmu,který skončil v krajské soutěži na 3 místě.Utkání bylo vyrovnané od samého začátku a nakonec rozhodl jediný bod.Za stavu 4:4 na zápasy a v rozhodujícím utkání 1:1 na sety a 9:9 na balóny měl tento souboj rozhodnout jediný balón. Měli jsme nadějný útok,který jsme neproměnili a soupeř s notnou dávkou štěstí tento zlatý míč získal pro sebe.(zde není vhodné naznačovat kdo promarnil tuto tutovku).Ovšem jelikož nemohou být dvě mužstva z jednoho klubu ve stejné soutěži,to je Maják A a B v kraji jsme zůstali. Zde nás v roce 2011díky rozšíření krajské soutěže čekají týmy Harrachova,Nového Boru,Chotyně,Jablonce,Semil či Liberce.Mládež jenž se zúčastnila všech turnajů zatím patří k nejmladším a sbírá zkušenosti.Ale je zde vidět elán a nadšení což je pro budoucnost a udržení nohejbalu v Hodkovicích jen dobře.Naš tým mužů tvoří hráči Kraus T,Kraus L,Jáč T,Buriánek P,Kos R,Vejdovský J,Jelínek J,Kraus M, A mládež jsou vesměs synové těchto hráčů.
Činnost brigádnická.Zde byly v roce 2010 naše největší rezervy.Naplánovali jsme si vybudování nové vstupní brány u restaurace.To je posunutí až za WC a následnou likvidaci starého oplocení na rohu našeho kumbálu a opravu plotu u cesty.Tento záměr se neuskutečnil a proto je to naše priorita na rok 2011.Veškerá brigádnická činnost byla soustředěna na úpravy obou kurtů.Hlavně starý kurt je v katastrofálním stavu a připravit ho na zápas či turnaj dalo velikou práci.A ani léto svými deštivými dny nám nebylo nakloněno.
Akce.Tradičně pořádáme dva turnaje trojic pro příchozí a neregistrované. Červnový memoriál Karla Stoklasy a srpnový noční turnaj o Ceckovu cenu. Ale kvůli deštivému počasí,kdy kurty byly totálně pod vodou, jsme museli noční turnaj zrušit.Ale memoriál se docela vyvedl a na kurtech proběhla kvalitní sportovní klání.Na turnaji nechybělo ani tradiční občerstvení a dobrá organizace.A díky sponzorům i kvalitní ceny.I v roce 2011 se oba turnaje uskuteční v tradičních termínech,to je 25.6. a 5.8.Organizačně i aktivně jsme se jako každý rok účastnili LEO turnaje v Praze a zde mohli vidět špičkový nohejbal v podání reprezentantů Čech a Slovenska.A v zimě jsme se jako každoročně podíleli na Hodkovických vánočních trzích,kde náš stánek s ovarem a prdeljáčkou měl slušný ohlas.Někteří naši členové pak vypomáhají při akcích pořádaných hokejovým oddílem
Co říci závěrem.Velký problém je uzavření naší haly.Proto,abychom neměli tréninkové manko,museli jsme si hledat náhradu v okolí.Nejdříve jsme byli v hale v Radostíně.Zde byla ale velká zima a ani podmínky pro nohejbal nebyly ideální.Nyní pravidelně jezdíme do Jeníšovic.Ale jsou to pro nás finanční náklady navíc.Musím zde ještě nastínit naše trápení s rekonstruovaným kurtem,který stále není tím,čím má antukový kurt být.Sice tento třetí pokus je zatím nejzdařilejší ale stále to není to co bychom od kvalitního kurtu očekávali.
Nakonec bych chtěl poděkovat naším partnerům či sponzorům. Základní organizaci odborového svazu KOVO závodu Monroe,firmě Pletiva Standy Bradáče a televizi Leo za finanční a materiálovou pomoc.A také výboru SK za podmínky vytvořené pro chod našeho oddílu.
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.