SK Hodkovice n/M - nohejbal

Zpráva o činnosti oddílu v roce 2011

28.02.2012 15:47

Zpráva o činnosti oddílu SK Hodkovice – nohejbal v roce 2011 a plán na rok 2012

Nohejbalový oddíl má v součastné době 30 členů.24 dospělých a 6 mládeže.Ve výboru SK máme 2 zástupce.Chod našeho oddílu je úzce svázán s hokejovým oddílem.A to nejen využíváním stejného areálu a kabin ale i spoluprací při pořádání akcí.Činnost nohejbalového oddílu v roce 2011 se dá rozdělit do 3 témat. Sportovní,brigádnická a poslední jsou akce.

 

Činnost sportovní - tým Mužů

Muži hrají libereckou krajskou soutěž a to klasicky dvoukolově doma venku A výsledky?V roce 2011 se krajské soutěže zúčastnilo 8 mužstev.Naši soupeří z Harrachova,Nového Boru,Chotyně,Jablonce,Semil či Liberce již dopředu avizovali,že nás čekají náročná utkání.Nebudu vás zatěžovat čísly jen v kostce naše výsledky.

1.kolo.To jsme začali těsnou domácí prohrou s aspirantem na celkové vítězství,týmem Nový Bor A.Pak se nám ale povedla šnůra 3 vítězství za sebou.Serii jsme začali vitězstvím v Harrachově,další týden přivezli body z Nového Boru B a cenná byla i domácí výhra nad tradičním rivalem z  Ostašova.První polovinu soutěže jsme ovšem zakončili třemi prohrami.Debaklem v Chotyni,velice těsnou porážkou doma s týmem Semily B a hladkou prohrou na Majáku Jablonec.Ale i tak jsme s umístěním i body po polovině soutěže byli spokojeni.

2.kolo.Novému Boru A jsme neoplatily domácí porážku a přivezli si těsnou prohru.

V dalších utkáních jsme porazili doma Harrachov i Nový Bor B.Na Ostašově jsme lehce prohráli.Nejvydařenější utkání jsme odehráli doma proti pozdějšímu vítězi kraje týmu Šmidlibojs z Chotyně.Tento z nejlepších hráčů s ligovými zkušenostmi poskládaný tým jsme trápili a nakonec jen těsně prohráli.Velice nám tomu pomohla i skvělá divácká kulisa na naší západní tribuně.Poslední dvě utkání 2.kola jsme prohráli .Nakonec nám v tabulce sezóny 2011 patří 6.místo s 10.body.

A individuální hodnocení?Pokud jsme se sešli v plné síle,dokázali jsme odehrát kvalitní mač. Naš tým mužů tvoří hráči Kraus L,Jáč T,Buriánek P,Kos R,Vejdovský J,Jelínek J,Kraus M,Novotný D.,Kraus T.

Posilou se stal David Novotný,který v poli podporoval smečařské kvality Tomáče Jáče.Tradiční standart na vysoké úrovni předvedl na bloku Luboš Kraus.Mladíci Michal Kraus a Jindra Jelínek spolu,pokud se sešli, utvořili silnou dvojici.V singlu nám častější absence Jindry Jelínka dělala problémy a museli jsme stavět náhradníky.Kvalitní pole a dobrou náhru předvedl náš matador Jarda Vejdovský.A ostatní.Při absenci hráčů základní sestavy je tito, v uvozovkách náhradníci ,dokázali kvalitně nahradit.Náš výkon v domácím utkání vždy vzrostl při divácké podpoře našich věrných fandů.Proto jsme se na příští rok rozhodli zkvalitnit posezení i služby pro diváky na našich domácích zápasech a doufáme že naše západní tribuna bude vždy plně obsazena

 Činnost brigádnická.Zde byly v roce 2011 naše největší rezervy.Naplánovali jsme si vybudování nové vstupní brány u restaurace .To je posunutí až za WC a následnou likvidaci starého oplocení na rohu našeho kumbálu a opravu             plotu u cesty.Tento záměr se neuskutečnil v plné míře. Brána je na svém místě,ale oplocení není hotové..Postavení plotu a odstranění ošklivého koutu u našeho kumbálu je náš úkol na rok 2012.Dokončili jsme vybudování schodů k mantinelu.Veškerá brigádnická činnost byla soustředěna na úpravy obou kurtů.Hlavně starý kurt je v katastrofálním stavu a připravit ho na zápas či turnaj dalo velikou práci.A ani léto svými deštivými dny nám nebylo nakloněno.

Akce.Právě díky pořádání akcí nám zbylo méně prostoru na brigády.Tradičně pořádáme dva turnaje trojic pro příchozí a neregistrované. Červnový memoriál Karla Stoklasy a srpnový noční turnaj o Ceckovu cenu.Na obou, již zavedených a oblíbených turnajích proběhla kvalitní sportovní klání a nechybělo ani tradiční občerstvení a dobrá organizace.A díky sponzorům i kvalitní ceny.I v roce 2012 se oba turnaje uskuteční v tradičních termínech,to je 23.6. a 4.8. V loňském roce k těmto tradičním turnajům přibyly další akce.V červenci jsme zajistili občerstvení na fotbalovém turnaji pořádaným vedením závodu Monroe – Tenneco Cup za účasti týmů z Polska .Největší akci v loňském byla oslava 40.let nohejbalu v Hodkovicích.Hlavním bodem této oslavy bylo ohodnocení a vzpomínka na ty,kteří se zasloužili o vznik nohejbalu v našem městě..V areálu i  na kurtech sešlo několik generací.O tom,že se tato akce vydařila svědčí kladné ohlasy jak oslavenců tak i návštěvníků. A v zimě jsme se jako každoročně podíleli na Hodkovických vánočních trzích,kde náš stánek s ovarem a prdeljáčkou měl slušný ohlas.Někteří naši členové pak vypomáhají při akcích pořádaných hokejovým oddílem

Co říci závěrem.Velký problém je uzavření naší haly.Proto,abychom neměli tréninkové manko,museli jsme si hledat náhradu v okolí.Nyní pravidelně jezdíme do Jeníšovic.Ale jsou to pro nás finanční náklady navíc.

            Nakonec bych chtěl poděkovat naším partnerům či sponzorům. Základní organizaci odborového svazu KOVO závodu Monroe,firmě Pletiva Standy Bradáče a televizi Leo za materiálovou pomoc.A také výboru SK za podmínky vytvořené pro chod našeho oddílu.

 

            Předseda oddílu nohejbal Luboš Kraus

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.